JESTE LI ZNALI

Dječiji puder nije namijenjen samo bebama: Evo kako vam može pomoći u domaćinstvu

Upija ulje i osvježava tkaninu

Možete ga koristiti u kozmetičke svrhe ili za rješavanje pojedinih problema u domaćinstvu. Facebook

E. Ag.

24.4.2024

Vjerovatno će se mnogi iznenaditi kada čuju da jedan proizvod koji sigurno imaju u kupatilu, osim prvobitne namjene, može biti pravi multipraktik u kući, i to na različitim poljima.

Baby puder ima mnogo širu primjenu nego što je ona osnovna - primjena za njegu kože beba. Neki ga zovu talk, neki puder za bebe, jedina razlika je u mirisu, a možete da ga koristite u kozmetičke svrhe ili za rješavanje pojedinih problema u domaćinstvu.

Upija masnoću

Idući put kada vam nešto masno kapne na majicu ili tepih, taj dio pospite puderom. On upija ulje i osvježava tkaninu.

Rashlađuje čaršafe

U vrućim noćima pospite dječiji puder po čaršafima. One će mirisati, a puder će upiti znoj s tijela, što će vam omogućiti da se bolje naspavate.

Ističe trepavice

Ako koristite klasičnu maskaru, a želite da postignete dramatičan efekt, to ćete lako postići uz malo talka. Prije nanošenja maskare na trepavice nanesite tanak sloj talka i eto volumena, pišu Nezavisne.

Odložite pranje kose

Niko ne podržava neredovno pranje kose, ali svima nam se desi da jednostavno nekad ne stignemo da je operemo. Rješenje je opet čudotvorni multipraktični baby puder. Pomiješajte jednake količine praška za pecivo i baby pudera i nanesite na kosu. Djeluje isto kao suhi šampon.

Da obuća ponovo zamiriše

Većina žena zna za trik da ljeti sipa malo talka u cipele koje se nose na bosu nogu, a da li ste znali da će malo pudera preko noći izvući sve neprijatne mirise iz vaših patika, cipela ili čizama... Dovoljno je da uvečer pospete unutrašnjost obuće baby puderom.

Osvježava knjige

Možete da ga upotrijebite da upijete vlagu sa stranica starih knjiga. Riješit ćete se buđi, a knjiga će biti kao nova.

‘Popravlja’ škripanje poda

Imate parket koji škripi? Pospite po podu dječiji puder, a potom metlicom ispunite praznine među letvicama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.