LUKSUZNI MIRISI

Biste li platili parfem više od 5.000 dolara?

Luksuz se proteže daleko izvan domena materijalnih dobara i obuhvata posvećenost izuzetnosti, zanatstvu i ekskluzivnosti

Maracoca for Men. Amaffi

Dž. R.

13.3.2024

U svijetu luksuznih mirisa, AMAFFI parfemska kuća je slavna zbog svoje nepokolebljive posvećenosti vrhuncu kvaliteta i sofisticiranosti. Sa nedavnim debijem najnovijih mirisa, „Maracoca for Women“ i „Maracoca for Men“, po cijeni od 5.700 dolara, mnogi su ostavljeni da razmišljaju šta se tačno krije iza tako visoke cijene?

Umjetničko djelo

U srcu AMAFFI etosa leži beskompromisna posvećenost izuzetnosti. Svaki miris nije samo kombinacija različitih mirisnih nota, već pedantno izrađeno umjetničko djelo, osmišljeno od tima cijenjenih majstora parfimera poznatih po svojoj neuporedivoj stručnosti i kreativnosti.

„Maracoca for Women“, koji je kreirao parfumer Bertran Dišofur (Bertrand Duchaufour), i „Maracoca for Men“, koji je osmislila Natali Fajstauer (Natalie Faistauer), predstavljaju kulminaciju godina istraživanja, inovacija i strasti.

Jedan od ključnih faktora koji doprinose visokoj cijeni AMAFFI mirisa je neuporediv kvalitet njegovih sirovina. Brend pretražuje svijet u potrazi za najfinijim sastojcima, nabavljajući egzotične esencije od renomiranih dobavljača u regionima kao što su Egipat, Južna Afrika, Indonezija i Australija.

Svaka komponenta je pažljivo odabrana zbog svoje čistoće, snage i kompleksnosti mirisa, osiguravajući da svaka bočica AMAFFI mirisa sadrži suštinu luksuza.

Vješte kombinacije

Štaviše, AMAFFI parfemska kuća koristi sopstvenu tehnologiju i tehnike za pažljivo sazrijevanje i prečišćavanje svojih sastojaka, poboljšavajući njihov aromatični profil i dubinu. Ovaj mukotrpan proces, koji može da traje godinama, rezultira mirisima neuporedivog bogatstva i složenosti, uzdižući ih na vrhunac savršenstva.

Parfimer Dišofur vješto kombinuje senzualni jasmin, slatku bijelu gardeniju i začinjeni frangipani da bi kreirao parfem „Maracoca for Women“. Dodatne note mahuna tonke i marakuje dodaju dubinu i kompleksnost ovom zavodljivom mirisu, mame čula i pozivajući na uživanje svojom raskošnom aromom.

Opojne mješavine

Natali Fajstauer je stručno dizajnirala „Maracoca for Men“, miris koji odiše uzbuđenjem i euforijom, a koji prepliće umirujuću lavandu i opojni amiris sa primjesama zadimljenosti, stvarajući opojnu mješavinu. Dodatne note ambrete, vanile i mošusa dodaju dubinu ovom blistavom i okrepljujućem mirisu, hvatajući suštinu samopouzdanog pojedinca koji prihvata život sa žarom i odlučnošću.

Osim samih mirisa, AMAFFI ne štedi troškove kada je riječ o prezentaciji i pakovanju svojih kreacija. Boce Maracoca, napravljene od visokokvalitetnog mat stakla služe kao predmeti umjetnosti, vrijedni prikazivanja u najprobirljivijim okruženjima. U međuvremenu, raskošne lakirane kutije, završene u netaknutoj biserno bijeloj boji i ukrašene apstraktnim motivima, izazivaju osjećaj raskoši i ekskluzivnosti koji priliči cijenjenoj klijenteli brenda.

Cijena luksuznog mirisa obuhvata više od troškova proizvodnje. Ona odražava nematerijalnu vrijednost prestiža, ekskluzivnosti i naslijeđa povezanog s brendom. Svaka bočica AMAFFI parfema predstavlja naslijeđe izuzetnosti, koje se prenosi kroz generacije parfumera i koje njeguju poznavaoci finih mirisa širom svijeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.