MODNI MOGUL

Tri žene, šestero djece: Šta će biti s Kavalijevim bogatstvom

Prva u „utrci“ svakako jeste 45 godina mlađa Sandra, koja je s njim u ljubavi bila do njegove smrti

Roberto Kavali preminuo je u 83. godini. Instagram

E. Ag.

15.4.2024

Mnogi se pitaju ko će naslijediti bogatstvo Roberta Kavalija (Cavalli), a 45 godina mlađoj Sandri već je osigurao sve.

Čuveni modni mogul Roberto Kavali preminuo je u 83. godini, a iza sebe je ostavo ogromno bogatstvo, u svakom smislu. U njegovom životu izdvajaju se tri najveće ljubavne veze koje su mu donijele šestero djece, a mnogi se pitaju ko će naslijediti njegovo ogromno bogatstvo, piše Novosti.rs.

Prva u „utrci“ svakako jeste 45 godina mlađa Sandra, koja je s njim u ljubavi bila do njegove smrti. Kavali se prije smrti pobrinuo da njegova izabranica bude materijalno osigurana, te joj je poklonio veoma vrijedan poklon.

Naime, ovaj modni mogul, čije bogatstvo se procjenjuje na 500 miliona dolara, poklonio je - vikinško uporište iz 11. stoljeća u Švedskoj na privatnom otoku, koje košta 2,5 miliona funti. Tako je Sandra Nilson, koja je od svog izabranika mlađa 45 godina, postala nova vlasnica otoka u svojoj rodnoj zemlji, nedaleko od Štokholma.

Mediji dalje navode kako se na otoku nalaze četverosobna vila, koliba za lov, bazen i ostaci vikinške tvrđave, kao i teren za golf.

Svojevremeno je Roberto naglašavao kako mu je djevojka pokazala koliko ga voli i stalno mu pružala pomoć kada mu je to bilo potrebno, a pisalo se i da mu je čak mijenjala pelene.

Dizajner je prošle godine dobio sina kojem je dao ime Đorđo, po svom ocu.

- Beba, koja je rođena prije sedmicu upravo ovdje u Firenci, divna je i bilo je stvarno emotivno vidjeti ga odmah nakon što se rodio. Ime mu je Đorđo, kao i njegovom djedu, mom ocu kojeg su nacisti strijeljali u masakru u Kavrigliji kad sam imao četiri godine - izjavio je Roberto za magazin Novella 2000.

Modni mag bio je tri puta u braku i dobio šestero djece. U prvom braku sa Silvanelom Đanoni dobio je sina Tomasa i kćerku Kristinu, a s drugom suprugom Evom Marijom Duringer, s kojom je najduže i bio, dobio je troje djece - Roberta, Rejčel i Danijele. Oni su također u opticaju za nasljedstvo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.