OBJAVLJENO NA FACEBOOKU

Preminuo otac Tošeta Proeskog

Roditelji Tošeta, koji je stradao prije 16 godina u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj, Dominika i Nikola, poslije pogibije sina živjeli su povučeno

Toše s roditeljima. Facebook

Z. K.

2.5.2024

Otac legendarnog pjevača Tošeta Proeskog preminuo je danas. Vijest o njegovoj smrti objavila je danas na društvenim mrežama njegova kćerka Dora koja se od oca oprostila bolnim riječima: „Svetao put, oče moj“.

Roditelji Tošeta, koji je stradao prije 16 godina u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj, Dominika i Nikola, poslije pogibije sina živjeli su povučeno i nisu se pojavljivali u javnosti. Porodica Proeski još nije objavila detalje o posljednjem ispraćaju oca legendarnog Tošeta Proeskog.

Podsjetimo, prije 16 godina pjevač Toše Proeski tragično je nastradao u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na autoputu u Hrvatskoj. Vijesti o njegovoj pogibiji potresle su cijeli Balkan, a mnogi ni danas, 16 godina kasnije, ne mogu da se pomire sa velikim gubitkom.

Tog kobnog dana, Toše je krenuo u Zagreb, gdje je trebalo da snimi englesku verziju jednog od njegovih hitova. U nesreći koja se dogodila na autoputu kod Nove Gradiške teže je povrijeđen i vozač "touarega" Georgij Georgijevski, a lakše povrede zadobila je njegova menadžerka Ljiljana Petrović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.