UFC 300

Aleks Pereira želi borbu u teškoj kategoriji, a evo šta o tome misli direktor Dana Vajt

Želim se boriti za tu ekipu i Brazilci žele da me vide kako se borim, da pružim spektakl - izjavio je UFC-ov šampion

Aleks Pereira. Instagram

Di. R.

15.4.2024

Prošle subote u Las Vegasu Aleks Pereira (Alex) je predvodio UFC 300 i brutalno nokautirao nekadašnjeg prvaka poluteške kategorije Džamahala Hila (Jamahal Hill), u prvoj rundi. Nakon njegove brze odbrane naslova prvaka Aleks Pereira dobrovoljno se prijavljuje da se u rekordnom roku vrati u oktagon. Naime Pereira je tokom jednog intervjua poslije meča rekao kako je otvoren za borbu u teškoj kategoriji na UFC-u 301, koji se održava u njegovoj rodnoj zemlji Brazilu 4. maja.

U ekskluzivnom intervjuu

U ekskluzivnom intervjuu za brazilski Ag. Fight, popularni „Poatan“ je izrazio želju da se ponovo takmiči te je istakao da osim vlastite želje, ima i veliku podršku domaćih navijača. Važno je napomenuti da je poznati udarač jasno dao doznanja da nije pretrpio nikakve povrede protiv Amerikanca i da je spreman boriti se za samo nekoliko sedmica.

Pereira je rekao : "UFC Rio mislim da je moguć, ali ne ovisi o meni. Rekao sam, Rio de Žaneiro tu sam, dostupan sam. Želim se boriti za tu ekipu i Brazilci žele da me vide kako se borim, da pružim spektakl. Nisam vidio druge borbe, ali svi govore da je ovaj događaj bio uspješan. Završio sam ga na visokoj razini i mislim da je svima bilo drago. Ljudi me žele vidjeti kako se borim ponovo. Volio bih to učiniti", izjavio je UFC-ov šampion.

Izvršni direktor UFC-a Dana Vajt 

Predsjednik i izvršni direktor UFC-a Dana Vajt (White) otkrio je tokom konferencije za novinare nakon borbe da je Pereira doživio prijelom prsta dok je trenirao za svoju glavnu borbu na UFC-u 300, te da ne bi trebao žuriti sa novom borbom. 

Vajt je rekao: "Kada razmislimo o njegovom prelasku u tešku kategoriju, teška kategorija je gadna. Ne znam je li to pravi potez za njega. Večeras je izgledao jako dobro u kategoriji u kojoj se takmiči. Pa mislim da bi možda želio ostati u poluteškoj još neko vrijeme", zaključio je Vajt.

Rekordan uspon u UFC-U

Pereiri je trebalo samo sedam borbi da postane dvostruki prvak UFC-a u dvije različite kategorije, što ga čini najbržim borcem u historiji ove organizacije koji je postigao to dostignuće. UFC dosad nikada nije imao trostrukog svjetskog prvaka, ali Pereirina ambicija mogla bi biti dovoljna da on na kraju uđe u historiju.

Nažalost, čini se da ideja o teškoj kategoriji nije privlačna izvršnom direktoru UFC-a, Dana Vajtu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.