TRENER SARAJEVA

Video / Nakon blamaže: Rožman se pravdao pred kamerama, pa bio izviždan od navijača

Bordo tim je poražen u derbiju 19. kola prvenstva BiH od Širokog Brijega na domaćem terenu

Simon Rožman. N. Šaljić / Avaz

N. H.

18.2.2024

Trener Sarajeva Simon Rožman nezadovoljan je porazom svoje ekipe, koju je u potpunosti nadigrao Široki Brijeg (1:3). 

- Čestitao bih ekipi Širokog Brijega na pobjedi. Igrali smo solidno u prvom poluvremenu i nismo gostima ništa dozvolili da uradi. Potom nas je presjekao eurogol početkom drugog poluvremena. Igrači su bježali od lopte. Imali smo premalo tranzicija i puno toga nije valjalo. Ova utakmica nije bila na nivou na kojem očekujemo da budemo - kazao je slovenski stručnjak. 

Nakon toga se osvrnuo i na postavku utakmice Širokobriježana, koji su igrali defanzivno i vrebali, a na kraju i iskoristili svoje prilike.

- Vidi se da su sve ekipe tokom zimske pauze radile veoma puno u fazi odbrane. A ko ima više loptu u nogama, taj i više griješi. Ali ok, mi želimo ići tim smjerom. Drugo rješenje je da svi sjednemo u svoj šesnaesterac i čuvamo "nulu". Ovo je bio definitivno bolan poraz za nas - poručio je Rožman.

Rožman se, po ulasku u tunel koji vodi do svlačionica, suočio sa bijesom i žestokim zvižducima nezadovoljnih navijača Sarajeva. To je slovenskom stručnjaku bio prvi put od dolaska na klubu bordo kluba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.