LEGENDARNI NAPADAČ

Elvir Bolić o novom selektoru, za "Avaz": Svi moramo pomoći Barbarezu

Nadam se da je ovo početak boljih dešavanja u našem fudbalu. Zeljković je dao jako pametnu izjavu

Bolić: Vjeruje u Barbareza. Facebook - N/FSBiH

26.4.2024

U proteklim mjesecima rijetko koja je vijest o reprezentaciji BiH obradovala navijače kao ona o imenovanju Sergeja Barbareza na poziciju selektora. Rijetko koja je i propraćena s većim oduševljenjem. Praktično su se svi uključili u to – bivši i sadašnji reprezentativci, selektori, svi u i oko reprezentacije.

Jedan od optimističnih je i Elvir Bolić, nekadašnji as u napadu naše reprezentacije, koji je u razgovoru za "Dnevni avaz“ istakao da mu je izrazito drago što je Barbarez napokon dobio šansu.

Puna podrška

- Bio sam prvo malo iznenađen, a onda, kao i svi koji volimo reprezentaciju, bilo mi je drago. Drago iz razloga što mislim da ćemo dolaskom Sergeja i Emira vratiti taj duh koji je nedostajao nakon prethodnih neuspjeha – započeo je Elvir Bolić razgovor za "Dnevni avaz“.

Istakao je i da se Barbarezovo ime provlačilo godinama, te da je on bio želja svih nas.

Dotakao se naš legendarni napadač i dosadašnje podrške za prethodne selektore, kao i o tome šta će to značiti Barbarezu i Spahiću.

Barbarez: Nijedan prethodnik nije imao ovoliku podršku. N/FSBiH

- Mi koji volimo reprezentaciju i ovu državu nebitno nam je ko vodi selekciju. Uvijek smo stajali iza toga. Stvari koje su se generalno dešavale u fudbalu su meni više smetale, nego selektori. Ja se nadam da je ovo početak boljih dešavanja u samom Savezu, našem fudbalu – naglasio je Bolić, pa nastavio:

- Imao sam razgovore sa Sergejom i sa Spahom. Oni vjeruju u ovo i znam da će imati podršku svih nas, kao navijača. Dolaskom ljudi koji su ostavili veliki trag u našem fudbalu je pozitivno i sigurno dobro za nas sve.

Treba autoritet

Barbarez je na konferenciji za medije kazao da „autoritetom namjerava nadomjestiti manjak iskustva“, a Bolić se apsolutno slaže da iskustvo nije presudno.

- Selektorska pozicija traži jako puno autoriteta, motivacije. Ne znam ko je mogao doći i garantovati uspjeh s našom reprezentacijom, bilo kakav iskusni trener ili čarobnjak. U ovom momentu je jako bitno što će se vratiti pozitivna atmosfera – istakao je legendarni as reprezentacije BiH.

Fener ili Galata

Bolić je u svojoj karijeri uspio ono o čemu mnogi sanjaju – titula turskog prvenstva i s Fenerbahčeom i s Galatasarajom. Međutim, ne krije prema kome gaji veće simpatije.

Bolić: Igrao i za Fener i za Galatu. Facebook

- Ja sam puno duže bio u Feneru i imam puno više emocija prema njemu. Naročito u momentu kada su dvojica bh. igrača tamo. Taj neriješeni rezultat (protiv Sivaspora 2:2, op. a.) me malo pogodio. Nije još ništa gotovo, ali nekako izgleda kao da je Galata korak bliže ka osvajanju. kazao je Bolić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.