NJEMAČKA

"Preživio" je šamaranje Sanea, ali poraz od Bohuma mu je bio koban

Bjelica je prije pola godine doveden u Berlin sa ciljem da Union ostane u Bundesligi

Nenad Bjelica. AP

Di. R.

6.5.2024

Union Berlin je izgubio od Bohuma rezultatom 4:3 pred svojim navijačima, i tako došao na korak da ispadne u drugi rang takmičenja.

Očigledno je da je ovaj rezultat bio kap koja je prelila čašu pa je uprava ovog kluba, dan nakon utakmice, uručila otkaz hrvatskom stručnjaku Nenadu Bjelici.

Bjelica je prije pola godine doveden u Berlin sa ciljem da Union ostane u Bundesligi. Njega će privremeno zamjeniti trener omladinskog pogona Marko Grote (Marco), koji će pokušati spasiti Union od ispadanja u "cvajtu".

- Veselim se zadatku i uvjeren sam da ćemo uspjeti ostati u ligi. Dobro poznajem našu ekipu i znam da ćemo, ako udružimo snage, doći do potrebnih bodova - izjavio je Marko Grote.

Podsjetimo, prije nekoliko mjeseci Nenad Bjelica je zaradio crveni karton nakon što je na svojevrstan način ošamario zvijezdu Bajerna Leroja Sanea (Leroy) koji mu je izbio loptu iz ruku pored aut linije.

Već nakon tog incidenta je bilo dosta govora o tome da li će Bjelica dobiti otkaz zbog ovakvog ponašanja, ali ekipa iz Berlina mu je pružila povjerenje koje on na kraju nije opravdao.

U njemačkim medijima se pojavila informacija da će Bjelica dobiti otkaz prije utakmice sa Bohumom. Predsjednik kluba Dirk Zingler je demantovao ove navode.

- Ne pogađa nas ono što se piše ili govori izvan kluba. Bjelica ima našu punu podršku - rekao je Dirk prije utakmice sa Bohumom.

Dan poslije poraza protiv Bohuma, Nenad Bjelica je dobio otkaz.

Union Berlin je trenutno na 15. mjestu i samo bod ih dijeli od zone ispadanja, a do kraja su ostala još samo dva kola.

Nenad Bjelica je prije Union Berlina vodio Trabzonspor, Osijek, Dinamo Zagreb, Lech, Speziju, bečku Austriju, Lustenau i FC Karnten.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.