JEDNA OD NAJJAČIH LIGA

Reprezentativci BiH uspješni u Francuskoj: Hodžić briljirao na golu, Panić bez promašaja

Njihovi Monpelje i Šamberi došli do bitnih pobjeda u ovom kolu

Panić i Hodžić: Vrijedne pobjede. Instagram / Facebook

E. Ć.

27.4.2024

Rukometni reprezentativci Bosne i Hercegovine Marko Panić i Harun Hodžić imaju odlično 26. kolo iza sebe u francuskom prvenstvu.

Panić je u trijumfu svog Monpeljea nad Sesonom rezultatom 37:29 postigao tri pogotka iz isto toliko pokušaja. Bila je ovo bitna pobjeda za Panića i društvo koji su sada 3. u Francuskoj s 42 boda. Četiri više ima Nant, dok je lider tabele PSG sa 47 uz meč manje.

Što se tiče Hodžića, on je u slavlju svog Čamberija kod Dižona (27:31) zabilježio 17 odbrana uz sjajan procenat uspješnosti od 39. 

Šamberi je na krilima ove pobjede došao do 6. mjesta s 28 bodova i sada je na dva boda od Limoža koji drži 5. poziciju koja vodi u EHF Evropa ligu.

- Izgleda tako jednostavno kada Harun Hodžić brani - objavila je na svom zvaničnom nalogu francuska liga koja slovi za jednu od najjačih na svijetu.

Inače, obojica su na spisku novog selektora reprezentacije BiH Damira Doborca za mečeve baraža za Svjetsko prvenstvo protiv Portugala.

Podsjetimo, rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okuplja se 5. maja u Tuzli, a prvi meč baraža sa Portugalom je na rasporedu 9. maja. Revanš je na rasporedu tri dana kasnije u tuzlanskom Mejdanu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.