REAKCIJA

Isak odgovorio Cvijanović: Željka, dozovi se, iz BiH nigdje nećeš

Ženo s američke crne liste, na međunarodnoj političkoj sceni poznata si kao političarka sklona lažima, negiranju genocida i veličanju ratnih zločinaca

Isak i Cvijanović. Screenshot

S. S.

30.4.2024

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak regovao je na izlaganje člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željke Cvijanović u Vijeću sigurnosti UN-a, a koja je u svom izlaganju spominjala federalnog ministra unutrašnjih poslova.

- Saradnici su me obavijestili kako je Željka Cvijanović spominjala moje ime u svom obraćanju Vijeću sigurnosti UN-a. Da ne bude zabune, na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a Željka Cvijanović obratila se putem video linka s obzirom na to da joj je, zbog podrivanja integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine, zabranjen ulazak u SAD.

Ženo s američke crne liste, na međunarodnoj političkoj sceni poznata si kao političarka sklona lažima, negiranju genocida i veličanju ratnih zločinaca. Svim subjektima međunarodnog prava dobro je poznato da ste upravo ti i Milorad Dodik – o kojem si toliko pričala da je zaista bilo neprijatno slušati tvoje podaničko izlaganje – ličnosti koje prijete ratom. Ja ne prijetim. Ali ti garantujem da se otcijepiti nećete i da ćete ostati entitet u sastavu države Bosne i Hercegovine.

Možeš se žaliti gdje hoćeš, ali iz Bosne i Hercegovine nigdje nećeš. Ako i odeš u torbi sigurno nećeš ponijeti ni pedalj bosanskohercegovačke zemlje. Željka, dozovi se. Degutantno je bilo gledati tvoje iskorištavanje govornice... Pardon, video linka pošto ti je zabranjen ulazak u Ameriku, da pošalješ vapaj cijelom svijetu jer se tebi i sličnim tebi gase bankovni računi s kojih ne možete podizati novac zarađen na mukama ojađenih građana bh. entiteta RS - navodi se u reakciji ministra Isaka.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.