NEZAPAMĆENE GUŽVE

Kolaps na velikom broju graničnih prijelaza prema Hrvatskoj

Danas do 18 sati za saobraćaj svih kategorija vozila zatvoren je granični prijelaz Gradina-Jasenovac

Gužve na izlazu iz BIH - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
S. S.

12.5.2024

Duga su zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Bosanska Gradiška, Orašje, Bosanski Novi, Kostajnica i Bosanska Dubica, Izačić i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

Danas (12.05.) do 18 sati za saobraćaj svih kategorija vozila zatvoren je granični prijelaz Gradina-Jasenovac.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Zbog održavanja Cazinske biciklijade na magistralnom putu M-4.2 Ostrožac-Cazin i obratno, danas od 11 sati vozila će saobraćati usporeno u smjeru kretanja učesnika bicikliade.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen. Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Srbljani-Bosanska Krupa, Tarčin-Konjic, Jelah-Doboj, Dobro Polje-Miljevina, Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.