LIČNOST DANA

Mario Drmać: Majstor za teatarske spektakle

Oduševio na premijeri mjuzikla „Pinokio“

Drmać: Tumači glavnu ulogu. Instagram

29.4.2024

Mario Drmać oduševio je publiku u subotu navečer na premijeri mjuzikla „Pinokio“ (Pinocchio) u Pozorištu mladih Sarajevo, koji je, prema čuvenom romanu Karla Kolodija (Carlo Colodi), režirala Nine Kleflin.

Drmać u mjuziklu, koji traje gotovo tri sata, tumači lik drvenog lutka Pinokija, a mnogi smatraju da je ovom sjajnom izvedbom nadmašio samog sebe.

Ovo je još jedna u nizu teatarskih poslastica kojima ovaj bh. glumac, svojim osebujnim izrazom i talentom, daje posebnu draž, a sasvim je sigurno da je sarajevska teatarska scena dobila novi hit.

Još se nisu smirile ni reakcije na predstavu „Ne daj se, generacijo“, u kojoj je Drmać također briljirao, a već je stigao „Pinokio“.

Mario Drmać rođen je 25. marta 1977. godine u Mostaru. Glumom se počinje baviti u rodnom gradu, a 1997. godine dolazi u Sarajevo i upisuje Akademiju scenskih umjetnosti, Odsjek gluma, u klasi profesora Admira Glamočaka.

Ostvario je niz sjajnih rola u teatru, na TV-u i filmu, a nezaboravno je njegovo izvođenje pjesme „Il' je vedro, il' oblačno“ u filmu „Remake“. Dobitnik je brojnih priznanja.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.