PREDSJEDNIK SABORA

Jandroković: Pregovori HDZ-a i DP-a napreduju, iduće sedmice ćemo imati većinu

Na pitanje hoće li SDSS biti dio većine, Jandroković je kazao da su glasači poslali jasnu poruku koji smjer žele

Gordan Jandroković. Davor Puklavec/PIXSELL

N. H.

5.5.2024

Gordan Jandroković, predsjednik Sabora Hrvatske, istakao je da su pregovori između HDZ-a i DP-a napredovali, te da je uvjeren da će se u narednim danima znati koji zastupnici će biti uključeni, a većina osigurana. 

- U idućem tjednu sve će biti jasnije i imat ćemo točne brojke. Ali sasvim sigurno, većina će biti osigurana - izjavio je Jandroković u Bjelovaru odgovarajući na novinarska pitanja o toku pregovora između HDZ-a i DP-a s ciljem osiguranja neophodnih 76 ruku za formiranje saborske većine.

Na pitanje hoće li SDSS biti dio većine, Jandroković je kazao da su glasači poslali jasnu poruku koji smjer žele, ali i da će se nastaviti s politikom prema manjinama u smislu zaštite svih njihovih prava i programa

- Tu neće sasvim sigurno doći do promjene, a kako će se formirati parlamentarna većina, to ćemo dogovoriti u idućem stadiju - objasnio je Jandroković.

Osvrnuo se Jandroković i na pregovore HDZ-a s predstavnicima DP-a, koje su ranije optuživali za poticanje terorizma. 

- U proteklom je razdoblju bilo svakako pretjeranih izjava sa svih strana, ali dobili smo poruku od birača i držat ćemo se onoga što su nam poručili - izjavio je Jandroković u Bjelovaru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.